Cazino Constanta

Renovarea Cazinoului din Constanța, în plină desfășurare – termen estimativ de finalizare 2024

Lucrările de reabilitare de la Cazino Constanța sunt în plină desfășurare și se așteaptă să fie finalizate în cursul anului 2024. Deși trebuiau să fie gata în a doua jumătate a acestui an, problemele întâmpinate pe parcursul reabilitării au dus la amânare finalizării lucrărilor. Vă prezentăm imagini făcute astăzi în exclusivitate din interiorul Cazino Constanța.  

Astfel, în acest moment se execută lucrări la partea de structură, partea de arhitectură și de componente artistice. De asemenea, în scurt timp se va trece la partea de instalații interioare și exterioare, consolidare și la refacerea terasei exterioare, conform unei informări a Companiei Naționale de Investiții.

Totodată, învelitoarea acoperișului va fi schimbată, iar pereții exteriori și interiori vor fi refăcuți sau reparați, însă specificul arhitectural decorativ va fi menținut. Vor fi înlocuite complet instalațiile termice, electrice și de ventilație.

La parter, cu ocazia punerii schelei interioare pentru reparațiile de la plafoane, ing. Gabriel Puchiu, dând la o parte rabițul care acoperea structura orizontală, a descoperit niște înscrisuri făcute cu creta pe grinzile metalice. Sunt semnături ale meșterilor care au lucrat la Cazino. Interesant este că numele meșterilor care au lucrat aici și s-au semnat sunt atât din anul 1951, cât și din anul 1986 (ultima reparație capitală a clădirii). Deci s-a descoperit încă un indiciu despre deținuții politici conduși de arhitecții-deținuți Constantin Joja și Ion Cristodulo, care au suferit condițiile dure de detenție ale regimului dictatorial comunist“, a explicat arhitectul Radu Cornescu

 

« of 5 »

 

error: Content is protected !!