Cazino Constanta

Ministrul Dezvoltării, în vizită la Cazinoul din Constanța

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a făcut vineri, o vizită la Cazinoul din Constanţa şi a afirmat că preconizează că această investiţie va fi finalizată în a doua parte a anului viitor. Cseke Attila a declarat jurnaliştilor că investiţia de la Cazinoul din Constanţa este una importantă nu doar prin valoarea financiară, ci şi prin cele arhitecturală şi istorică. 

“Este una dintre cele mai importante investiţii ale Ministerului Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii, nu numai prin valoarea dacă vreţi financiară a acestei investiţii de 56,6 milioane de lei, dar mai ales prin valoarea patrimonială, arhitecturală şi istorică a Cazinoului din Constanţa. Prin această investiţie urmărim să repunem în funcţiune nu numai în circuitul turistic pentru că în mod cert va fi un punct de atracţie al litoralului românesc, dar şi funcţionalitatea acestui Cazinou care prevede în proiect amenajarea unei săli de evenimente, un muzeu al Cazinoului, o sală multifuncţională de cinema, de spectacol, o sală de evenimente, de baluri, dacă doriţi şi evident tot ceea ce este adiacent acestor activităţi”, a afirmat ministrul Dezvoltării.
El a menţionat că ultima reparaţie la Cazinoul din Constanţa a avut loc în anii 1987-1988.


“Este cea mai importantă clădire construită în stil Art Nouveau de pe litoralul românesc. Ultima intervenţie pe această clădire a fost în 1987 – 1988, practic noi preconizăm ca în a doua parte a anului viitor, în 2022, această investiţie va fi finalizată la 35 de ani de ani de la ultima intervenţie, a fost absolut necesară vedeţi şi dumneavoastră câte probleme care vin în cursul investiţiei. Mobilizarea constructorului din ceea ce ştiam şi până acum este bună, avansează frumos chiar dacă mai descoperim probleme noi care poate pe documentaţia tehnică nu au fost relevate pentru că nu erau cunoscute, dar avem această speranţă că Cazinoul din Constanţa anul viitor, în a doua parte a anului, va fi predat nu numai constănţenilor, dar tuturor celor din ţară şi străinătate în toată splendoarea lui”, a explicat ministrul.
Întrebat dacă pot apărea cheltuieli suplimentare în legătură cu acest proiect, Cseke Attila a răspuns: “Aici rămân de văzut documentele justificative ale constructorului, dar vedeţi şi dumneavoastră că întotdeauna mai apar situaţii de lucrări noi. Evident CNI se va încadra în cadrul legal, dar vom analiza nevoile şi necesitatea pentru că până la urmă urmărim cu toţii ca acest Cazinou să fie finalizat”.

error: Content is protected !!