Cazino Constanta

CNI a lansat o nouă licitație: fonduri suplimentare pentru reabilitarea Cazinoului

Compania Națională de Investiții a lansat o nouă licitație, pentru atribuirea contractului de proiectare și executare a unor lucrări suplimentare pentru restaurarea și reabilitarea simbolului Constanței, Cazinoul de pe faleza orașului. Achiziția are o valoare estimată de aproape 13 milioane de euro.

Contractul vizează „Lucrări suplimentare necesare finalizării obiectivului de investiții «Consolidare și restaurare Cazinou Constanța (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol)» și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă“, de pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 4 din municipiul Constanta. Valoare estimată a contractului este de 62.938.039,25 lei, fără TVA.

La sfârșitul lunii aprilie a.c., Guvernul a aprobat fondurile suplimentare pentru restaurarea Cazinoului, iar valoarea totală reavizată pentru acest obiectiv de investiții este de 236,23 milioane de lei.

Pe parcursul execuției lucrărilor, ca urmare a stabilirii cu exactitate a stării de degradare a imobilului, proiectanţii de specialitate au propus noi soluţii tehnice de intervenţie, care au presupus, cu precădere, refacerea în integralitate a majorităţii elementelor structurale (planşee, stâlpi, pereţi etc.). Odată cu refacerea acestor elemente structurale, multe dintre soluţiile prevăzute iniţial pentru lucrările de arhitectură şi de componente artistice vor fi adaptate la situația nouă a elementelor structurale.

Reamintim că, în luna decembrie 2019, a fost atribuit, după aproape opt ani și patru încercări de a găsi constructor, contractul pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța. Lucrările erau prevăzute să fie încheiate până în anul 2022. Lucrările sunt realizate de asocierea Aedificia Carpați SA – Remon Proiect SRL – Profesional Construct Proiectare SRL – Tehnoinstal SRL. Valoarea contractului a fost de 56.627.697 de lei, TVA inclus.

error: Content is protected !!