Cazino Constanta

CNI continuă demersurile pentru restaurarea Cazinoului din Constanța

Compania Națională de Investiții (CNI), subordonată Ministerului Dezvoltării, a atribuit un nou contract către asocierea Aedificia Carpati SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL. Acesta este necesar pentru executarea lucrărilor exterioare simbolului orașului de la malul mării, Cazinoul: reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă.

 

Impunătoare clădire istorică este situată pe Bulevardul Elisabeta la numărul 4, locația fiind cunoscută de către constănțeni sau turiști drept faleza Cazinoului.

 

Se lucrează intens pentru ca lucrările asupra monumentului istoric să fie finalizate anul viitor, conform constructorului care se ocupă de lucrări. În luna mai a.c., CNI preciza, pentru Focus Press, că stadiul lucrărilor finalizate este de aproximativ 50%.

 

„Menționăm că lucrările se vor finaliza în cursul anului viitor, acestea desfășurându-se în conformitate cu termenele contractuale. Finanțarea obiectivelor de investiții derulate prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS) este asigurată, în condițiile legii, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI SA, din fondurile alocate, anual, de la bugetul de stat. În perioada următoare se vor continua lucrările menționate anterior, se vor executa lucrările de instalații interioare, instalațiile exterioare, consolidare și refacere terasa exterioară“, au transmis reprezentanții CNI.

Iar în data de 13 iulie a.c., a mai fost atribuit un contract pentru asocierea de firme care reabilitează Cazinoul, în valoare de 4.173.792,33 lei. Acesta include lucrări exterioare, asupra balustradei, zidului de apărare si a platforma terasei.

 

Precizăm și că, în data de 23 mai a.c., a fost emisă autorizația de construire pentru branșarea Cazinoului la rețeaua electrică. Actul cu numărul 423, din data de 23/05/2021, se referă la execuție branșament electric aferent imobilului Cazino Constanța, inclusiv amplasare punct de conexiune și post de transformare. Valabilitatea documentului este de 2 ani.

 

Consilierii locali municipali au votat, luni, 30 mai a.c., în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal, proiectele de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general pentru obiectivul de investiţii „Execuţie branşament electric aferent imobilului Cazino Constanţa“ și „Execuţie branşamente alimentare cu apă, canalizare menajeră, aferente imobilului Cazino Constanţa“.

Asocierea Aedificia Carpati SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL execută acum lucrări de consolidare și restaurare a clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol). Durata contractuală pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni, iar valoarea investiției se ridică la 56.627.697,09 lei, TVA inclus.

Articol apărut inițial pe Focus Press 

error: Content is protected !!